Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Opnames voor Hollywoodproductie 'Lyrebird' weer in de stad

16 januari 2019, 07.50 uur · Aangepast 16 januari 2019, 08.43 uur · Foto: Marcel Molenaar

De stad is weer het decor van een echte Hollywoodfilm. De makers van Lyrebird werden onder andere al in stadsdeel Noord en langs de Herengracht gespot.

Lyrebird is een film van producent Ridley Scott (GladiatorBlade RunnerAlien) en de hoofdrol is voor Guy Pearce (L.A. Confidential, The Count of Monte Cristo, Iron Man 3). De film vertelt het verhaal van de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren. Hij lichtte tijdens de Tweede Wereldoorlog de nazi's voor miljoenen op. Dat deed hij met nepschilderijen van Johannes Vermeer.

Lees ook: Hogesluis decor van internationale film over meestervervalser Han van Meegeren

Vorig jaar waren er ook al opnames voor de film in de stad. Nu zijn de filmmakers dus weer terug. Vorige week werden ze al gespot in stadsdeel Noord en gisteren op de Herengracht.

Lees ook: Carice van Houten verschijnt met Guy Pearce op rode loper

Guy Pearce zelf is nog niet gespot. De acteur is ook bekend om zijn relatie met Carice van Houten. Samen hebben de twee een kindje. Van Houten deelde gisteren op Instagram beelden van de film The Glass Room waar zij binnenkort in schittert.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Glass Room, coming out this year. (‘Fun’ fact ; in that first shot of me running the streets of Prague, it was minus 16 degrees❄️) #sklenenaizba

A post shared by Carice van Houten (@leavecaricealone) on