Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eric van der Burg ambassadeur Amsterdamse Reddingsbrigade

16 januari 2019, 19.14 uur · Aangepast 16 januari 2019, 19.50 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Eric van der Burg is de nieuwe ambassadeur van de Amsterdamse Reddingsbrigade. De oud-wethouder gaat zich hard maken om de reddingsbrigade onder de aandacht te brengen bij inwoners, ondernemers en de lokale politiek.

Dit maakt de Amsterdamse Reddingsbrigade vandaag bekend.

'Ik vind het een eer om ambassadeur van de Amsterdamse Reddingsbrigade te zijn. Deze organisatie heeft een maatschappelijke functie binnen de stad, en tevens is zij zeer belangrijk voor de waterveiligheid tijdens diverse evenementen in Amsterdam, zoals de Sail, Pride, Sinterklaasintocht en diverse sport- en muziekfestivals. Deze club mensen verdient het om geholpen te worden, en dat ik ga doen', aldus Van der Burg. 

Lees ook: Reddingsbrigade nog hard op zoek naar vrijwilligers

De reddingsbrigade bestaat volledig uit vrijwilligers, en heeft als doel het voorkomen van de verdrinkingsdood. Om dit te bereiken worden er allerlei cursussen georganiseerd, van 'gewone' zwemles tot aan EHBO. Daarbij zijn zij met reddingsboten aanwezig op grote evenementen. Van der Burg zal de vrijwilligers met name adviseren, en proberen hen bekender te maken onder Amsterdammers.