Start van hoofdcontent

112

nl

Politie doet onderzoek in Van Reigersbergenstraat na fatale steekpartij

18 januari 2019, 10.00 uur · Aangepast 18 januari 2019, 14.04 uur

De politie is vanochtend een onderzoek gestart bij het water van de Van Reigersbergenstraat. Dit naar aanleiding van het fatale steekincident van afgelopen zondag waarbij de 29-jarige Roderick Leta om het leven kwam.

Met onder andere twee boten is de politie op de locatie aanwezig. Waar de politie naar op zoek is, kan het in verband met het lopende onderzoek niet zeggen. 

Lees ook: Waarom is Roderick Leta (29) doodgestoken? Politie zoekt informatie 

Gisteren werd bekend dat Leta het slachtoffer was van de steekpartij van zondag. De politie tast met name nog in het duister over het motief van de moord. Leta was namelijk niet bekend bij de politie. Ook is de politie nog op zoek naar een zwart tasje dat het slachtoffer vaak bij zich had. Of daar nu naar wordt gezocht, is nog niet bekend. 

Lees ook: Vriend doodgestoken Roderick Leta vol ongeloof: 'Extreem onterecht'

Vrienden van Leta reageerden geschokt op het nieuws en kunnen het nog niet geloven. 'Hij was niet kwaadaardig. Deed geen foute dingen. Als je die dingen niet doet, hoe kan dit je dan overkomen? En toen dacht ik; dit kan niet waar zijn', aldus Joey Schaar, een vriend van Leta. 

Lees ook: Slachtoffer (29) overleden na steekpartij West, verdachte (31) aangehouden

Zondagavond werd Leta neergestoken in de Van Reigersbergenstraat in West. Dezelfde avond is er een 31-jarige man aangehouden, die later is vrijgelaten. Gisteren is er opnieuw iemand aangehouden, een 20-jarige Amsterdammer. Toch vraagt de politie iedereen die iets gezien heeft zich te melden.