Start van hoofdcontent

112

nl

Vijf zakkenrollers op heterdaad betrapt voor het Victoria Hotel

20 januari 2019, 16.05 uur · Aangepast 21 januari 2019, 16.14 uur · Foto: Facebook/Politie Amsterdam Team Openbaar Vervoer

Vijf mannen zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt toen zij twee Engelse toeristen bestalen voor het Victoria Hotel op het Damrak.

Dat meldt de politie op Facebook. De zakkenrollers probeerden met vijf man sterk de twee toeristen af te leiden door op hen in te praten, veel vragen te stellen en drukke handgebaren te maken. Een van de verdachten ging op dat moment achter de vrouw staan en stal een portemonnee uit haar tas. De Engelse merkte al snel op dat zij bestolen was.

Heterdaad
Na de daad splitsten de mannen op. De hoofdverdachte vertrok met de buit en een handlanger richting het Centraal Station. De drie andere liepen op de brug bij het Stationsplein. Maar de dieven konden de buit al snel weer inleveren, want hun beroving gebeurde onder het toeziend oog van het TOV Prioteam van de politie.

Het team kon de groep insluiten. Hierdoor konden alle verdachten direct opgepakt worden en kon de portemonnee snel weer naar de eigenaresse gebracht worden.