Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politieauto ramt paal op Weteringcircuit tijdens achtervolging

21 januari 2019, 06.55 uur · Aangepast 21 mei 2023, 08.20 uur · Door AT5

Op de Nieuwe Vijzelstraat bij het Weteringcircuit is vannacht een politieauto met hoge snelheid tegen een mast aangereden tijdens een achtervolging. Dat gebeurde rond 3.15 uur.

Volgens een getuige is de agent in de passagiersstoel ernstig gewond geraakt. Beide agenten die in het voertuig zaten zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Achtervolging
De auto van de verdachte stond op het Rokin in tegengestelde richting geparkeerd. Toen agenten de man wilde aanspreken ramde hij tegen de politiewagen aan en ging er vandoor. Tijdens de achtervolging botsten de agenten tegen een mast op het Weteringcircuit. De personenauto reed door, maar werd op de Prins Hendrikkade klemgereden. De verdachte zou volgens de getuige te voet zijn gevlucht. Hij werd korte tijd later opgepakt bij de Sint Nicolaaskerk.

Trams 1, 7, 19 en 24 werden omgeleid.

#Politieauto tegen gvb mast tijdens #achtervolging Nieuwe Vijzelstraat Weteringcircuit #Amsterdam centrum. Politieagent gewond. Bestuurder in Chevrolet Matiz die politieauto eerder ramde klemgereden op Prins Hendrikkade een verd aangehouden thv Sint Nicolaaskerk. @Politie_Adam pic.twitter.com/HkTn1mFaYy

— Martin Damen (@martindamen58) 21 januari 2019

Verstoring tram 24 (richting Centraal Station) Oorzaak: de politie. Details: https://t.co/yHbpKN5wx1.

— GVB actuele reisinfo (@GVB_actueel) 21 januari 2019