Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tramellende ook vandaag nog niet opgelost

24 januari 2019, 06.46 uur · Foto: AT5

Net zoals de afgelopen dagen moeten reizigers die de tram willen nemen vanochtend rekening houden met een flinke vertraging. Door de stroomstoring van dinsdag rijden er nog steeds minder trams.

De vertraging kan daardoor oplopen tot maximaal 20 minuten, zo meldt het GVB. De voertuigen van lijn 2, 5, 13, 17 en 24 hebben last van de storing. Het vervoersbedrijf verwacht dat pas in de loop van ochtend de situatie weer op orde is en de trams weer volgens de dienstregeling rijden. 

Lees ook: Ook vandaag tramellende: trams rijden op 'halve kracht'

Dinsdag ging er een transformator in de tramremise aan de Havenstraat kapot waardoor de trams in de ochtend niet reden. Het GVB hoopt nog voor het weekend een nieuwe transformator te hebben geïnstalleerd. Tot die tijd zullen reizigers rekening moeten houden met langere wachttijden en vollere trams. 

Voor het geval je het nieuws (eer) gisteren hebt gemist. Ook deze ochtend hebben we nog halve kracht in de remise havenstraat als gevolg van een defecte transformator. Uitrijden van trams duurt langer dan normaal. Hierdoor kunnen er minder trams beschikbaar zijn, wat...

— GVB Amsterdam (@GVBnieuws) 24 januari 2019

.. pas in de loop van de ochtend weer op orde komt. We hopen nog voor het weekend een nieuwe transformator te hebben geïnstalleerd. Tot die tijd excuses voor langer wachten en eventuele vollere trams.

— GVB Amsterdam (@GVBnieuws) 24 januari 2019