Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

VVD eist opheldering van college over opvanglocaties illegalen

25 januari 2019, 09.13 uur · Aangepast 26 januari 2019, 10.16 uur

Raadslid Marianne Poot (VVD) heeft een spoeddebat aangevraagd om opheldering te krijgen over de plannen van wethouder Rutger Groot Wassink (GL) voor de opvang van illegalen in de stad. Dit doet zij naar aanleiding van een publicatie in De Telegraaf vanochtend.

Daarin stelt de krant op basis van geheime informatie te weten welke zeventien locaties Groot Wassink op het oog heeft voor de opvang van illegalen. Dit terwijl de wethouder hier gisteren in de raad nog geen uitspraken over wilde doen. Dit is tegen het zere been van de VVD.

'Gisteren wilde wethouder Groot Wassing nog niks zeggen over mogelijke locaties voor opvang. Nu ligt de informatie op straat. Omwonenden hebben recht op duidelijkheid. Klopt het overzicht? Wat kan ik verwachten', schrijft de VVD namens Poot op Twitter.  

In een reactie laat Groot Wassink weten dat hij inderdaad verschillende locaties in de stad onderzoekt. Hierbij wordt onder andere gekeken naar of een pand geschikt is voor opvang en wat de ligging is. Als daaruit blijkt dat een pand geschikt is gaat de gemeente met de buurt hierover in gesprek. Pas daarna zal er een besluit over genomen worden.

Op specifieke locaties wil de wethouder nog niet ingaan. 

Gisteren wilde wethouder Groot Wassink nog niks zeggen over mogelijke locaties voor opvang.

Nu ligt de informatie op straat.

Omwonenden hebben recht op duidelijkheid. Klopt het overzicht? Wat kan ik verwachten? @MariannePoot vraagt in een spoeddebat direct opheldering. pic.twitter.com/mOavSxq9S9

— Amsterdamse VVD (@VVDAmsterdam) 25 januari 2019