Buurtbewoners Geuzenveld boos na plofkraak: 'Ik wil een nette, rustige buurt'

0
Whatsapp

Stad

Buurtbewoners Geuzenveld boos na plofkraak: 'Ik wil een nette, rustige buurt'

3 februari 2019, 17.28 uur · Aangepast 3 februari 2019, 20.03 uur

Buurtbewoners van het Lambertus Zijlplein in Geuzenveld hebben boos gereageerd op de plofkraak die twee personen gisteravond hebben veroorzaakt. Op een video is de knal van de plofkraak en het duo dat op een scooter wegvlucht goed te zien.

De plofkraak gebeurde zaterdagavond iets na 22.30 uur. Na de ontploffing zegt de maker van de video: 'Bel de politie'.

Een buurtbewoner merkte tijdens de plofkraak direct dat er wat aan de hand was: 'Ik woon vijf straten verderop en je voelde het eigenlijk bijna.' Een tweede buurtbewoner dacht aan iets heel anders dan een plofkraak: 'Ik dacht dat er een auto ontploft was en in brand stond'.

Lees ook: Plofkraak pinautomaat Lamburtus Zijlplein in Geuzenveld

'Herres!'
Hoewel de makers van de film zelf ook schrikken van de knal, lijken ze het wel te waarderen dat de daders nog even zwaaien terwijl ze wegrijden. 'Herres!' zegt de filmer van de video, dat Arabisch straattaal is voor kapotmaken.

Deze opmerking wordt in de buurt niet gewaardeerd. 'Ik wil graag een nette, rustige buurt', reageert een buurtbewoner als hij de video van de plofkraak ziet. 'Ik vind dit echt niet leuk'.

Lees ook: Belgiëplein afgezet na plofkraak op geldautomaat

Ontruiming
Het is niet de eerste keer dat de buurt te maken heeft met explosieven. In oktober vorig jaar werden er op het plein dertig woningen ontruimd nadat er voortijdig explosieven werden ontdekt bij een pinautomaat. 

Onlangs heeft de politie twee Amsterdammers opgepakt die met de reeks plofkraken in West te maken zouden hebben, maar dat zorgde niet voor een stop op de plofkraken.

Lees ook: 30 woningen ontruimd na poging plofkraak Lambertus Zijlplein

'Geen buit'
De politie laat weten dat er bij plofkraken vrijwel nooit buit wordt gemaakt en ook nu lijkt het daar op. Het team van de politie was vanmiddag op het Lambertus Zijlplein aanwezig voor de buurtbewoners en om sporen te zoeken die naar de daders kunnen leiden.

Whatsapp