Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Petitie tegen sluiting sportschool Gym 3 na explosie

5 februari 2019, 21.02 uur · Aangepast 5 februari 2019, 21.59 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Lange Frans en ruim vierhonderd andere sympathisanten van Gym 3 hebben een petitie ondertekend die oproept tot heropening van de sportschool. De burgemeester van Amstelveen sloot de sportschool nadat er een explosie afging.

De gym aan de Zetterij in Amstelveen was in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari het doelwit van nog onbekende daders. Ze lieten een explosief achter voor de deur van Gym 3. Rond half drie hoorden getuigen een enorme knal. De ruiten van de sportschool sneuvelden en de ravage was groot.

Lees ook: Eigenaar getroffen sportschool Amstelveen: 'Ik heb hier geen vijanden'

De burgemeester van Amstelveen besloot Gym 3 te sluiten, het zou zomaar nog eens kunnen gebeuren. Maar vaste bezoekers zijn het daar niet mee eens. Daniëlle van Aalderen startte vandaag een petitie met de oproep om Gym 3 weer te openen, meldt RTV Amstelveen.

Lees ook: Explosief richt ravage aan bij sportschool Amstelveen: 'Enorme shock'

Volgens de ex van rapper Lange Frans kan de sportschool zelf niets doen aan de explosie. Ze wil niet dat zij nu de dupe worden van het incident en vindt de maatregel niet deugen. De petitie is al ruim vierhonderd keer ondertekend, ook door Lange Frans.