Start van hoofdcontent

112

nl

Gewapende mannen met Guy Fawkes-maskers overvallen kledingwinkel

6 februari 2019, 13.07 uur

De politie is op zoek naar twee mannen die betrokken waren bij een gewapende overval op een kledingwinkel in de Kinkerstraat. De mannen hadden maskers op en dreigden met vuurwapens.

Op zaterdag 8 december wordt de avond van de eigenaar van een kledingwinkel aan de Kinkerstraat bruut verstoord. Vlak voor zes uur zit de eigenaar samen met een medewerker en een vriend wat te praten aan de balie als er plotseling twee gemaskerde mannen de winkel binnenrennen. De overvallers bedreigen de aanwezigen met vuurwapens.

Dure merkkleding
Vliegensvlug opent een van de overvallers de kassalade en stopt de inhoud hiervan in een grote boodschappentas. De ander stort zich op het verzamelen van de dure merkkleding. Jassen van Para Jumper en truien van het merk Carlo Colucci verdwijnen in de shopper. Terwijl de overvallers druk bezig zijn met de buit ziet de eigenaar zijn kans schoon en rent met gevaar voor eigen leven naar buiten. Zijn poging om de deur dicht te duwen en de mannen op te sluiten werkt helaas niet. De twee daders rennen naar buiten en vluchten op een vluchtscooter.

Beide mannen hebben een tenger postuur en zijn rond de 1,75 meter lang. De mannen droegen tijdens de overval beide een wit masker met een zwarte snor. Het zijn Guy Fawkes-maskers, die bekend zijn van de film V for Vendetta (2005). De buit werd meegenomen in een zwart-wit geblokte shopper.