Start van hoofdcontent

112

nl

A9 vannacht dicht vanwege verhuizing Boeing 747

8 februari 2019, 20.38 uur · Foto: Corendon

De A9 van Utrecht/Amsterdam in de richting van Alkmaar is vannacht afgesloten. Corendon verplaatst namelijk de Boeing 747 van luchthaven Schiphol naar de tuin van het hotel van het bedrijf aan de Schipholweg in Badhoevedorp.

Eerst worden vanavond ter hoogte van de Sloterweg lichtmasten en vangrails weggehaald en rijplaten neergelegd. De daadwerkelijke oversteek duurt daarna zo’n 15 minuten. Als die geweest is, worden de rijplaten weggehaald en de lichtmasten en vangrails teruggezet.

Lees ook: Boeing 747 heeft eerste kilometers richting Corendon hotel afgelegd

De A9 van Utrecht/Amsterdam in de richting van Alkmaar is door het spectaculaire tafereel afgesloten tussen 23.00 uur vanavond en morgenochtend 07.00 uur. De afsluiting is tussen de snelweg A4 en afrit S106/Amsterdamse Baan. Verkeer wordt daar omgeleid via de A4 en de A5. De extra reistijd is ongeveer vijf minuten.

Omgeleid
De andere kant op, van Alkmaar richting Amsterdam/Utrecht, zijn twee van de drie rijstroken dicht. Er blijft, met uitzondering van het moment dat het vliegtuig oversteekt, één rijstrook beschikbaar waar met een snelheidsbeperking gereden kan worden. Ook de verbindingsweg richting de A4 is de hele nacht afgesloten. Verkeer richting Amsterdam en Schiphol wordt ter plaatse via de aansluiting Aalsmeer omgeleid.

Lees ook: Boeing 747 in drie nachten van Schiphol naar hotel Corendon in Badhoevedorp

Tijdens de oversteek van de Boeing wordt het hele verkeer vijftien minuten stilgelegd. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat zetten het verkeer dan stil. De werkzaamheden worden verricht door een door Corendon ingehuurde aannemer. 

Weilanden
In de nacht van dinsdag op woensdag begon de verhuizing van het vliegtuig. Op een trailer reed het vliegtuig over Schiphol, om via de Zwanenburgbaan het terrein te verlaten en haar weg te vinden over de weilanden. De Boeing 747 heeft hier twee dagen gestaan.