Ook PSV verspilt punten en loopt één punt uit op Ajax

10 februari 2019, 19.14 uur · Aangepast 10 februari 2019, 22.02 uur · Foto: AT5

Koploper PSV had vanmiddag een gat van acht punten kunnen slaan met Ajax, maar speelde gelijk tegen FC Utrecht. Ajax moet de komende dertien speelrondes zes punten in zien te lopen op de club uit Eindhoven.

Tot de 57ste minuut zullen veel Ajacieden met aangename spanning hebben gekeken naar de wedstrijd waarin FC Utrecht op 2-0 voorsprong kwam. De Utrechtenaren gaven deze comfortabele stand uit handen, toen Luuk de Jong op aangeven van Bergwijn de bal wist binnen te werken.

Vier minuten voor tijd was het juichen echt voorbij voor de Ajacieden, toen Pereiro de 2-2 achter zijn naam wist te zetten.

In de blessuretijd werd het wel nog even spannend. De VAR wilde een penalty voor FC Utrecht, maar scheidsrechter Pol van Boekel oordeelde uiteindelijk dat het geen strafschop was. Daardoor ging PSV toch met een punt de bus in.