Stad

Caribische hondenredder naar Nederland voor taekwondo-toernooi

10 februari 2019, 21.18 uur

AT5
AT5

Khaidem Neblett, de held die vorig jaar een hond redde uit het water in het Vondelpark, is van plan om terug te keren naar Nederland voor een taekwondo-toernooi.

Ook wil hij deelnemen aan kampioenschappen in Duitsland en België. Maar zover is het voorlopig nog niet voor de Caribische topsporter, want er zit een aardig prijskaartje aan zijn dromen. Daarom is de 22-jarige Neblett een crowdfunding gestart. 

Mocht het lukken om aan de toernooien mee te doen, dan hoopt hij zich hiermee voor te kunnen bereiden op de Olympische Spelen. 'Ik zou niets liever willen dan terugkeren naar mijn land met drie medailles', vertelt de topsporter.

Hond gered
Vorig jaar was Neblett ook al in Nederland om zijn sport te beoefenen. Toen bezocht hij in maart een taekwondo-kamp in de stad. Bij Amsterdammers werd hij vervolgens vooral bekend als de man die in het ijskoude water sprong om een hond te redden. 

Lees ook: Caribische topsporter redt hond uit ijskoud water Vondelpark

'Ik zou me hopeloos voelen bij de gedachte dat een hond, of welk leven dan ook, daar zomaar zou zinken', verklaarde hij destijds aan AT5