Ajax

Makkelijk Scoren over kans op winst tegen Real Madrid: 'Je kunt tegen ze voetballen'

10 februari 2019, 22.32 uur · Aangepast 11 februari 2019, 08.19 uur

Makkelijk Scoren
Makkelijk Scoren

Het satirische sportprogramma Makkelijk Scoren was vanavond voor het eerst te zien op NPO 3. Daarin moest onder meer Ajax het ontgelden, en dan vooral trainer Erik ten Hag.

De presentatoren Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit schrijven al jarenlang voor Zondag met Lubach. Nu komen de heren met een eigen programma met grappige momenten over sport.

In de eerste aflevering wordt er alvast vooruitgeblikt op de spannende wedstrijd van aankomende woensdag voor Ajax. De spelers nemen het dan op tegen Real Madrid, die al dertien keer de Champions League heeft gewonnen. 

Altijd voetballen
Gelukkig lijken de Ajacieden al wel een strategie te hebben bedacht. 'Tegen Real Madrid kun je altijd voetballen', horen we onder meer Sjaak Swart beweren. 

Lees ook: Kale en Kokkie na Ajax-winst en Feyenoord-verlies: 'Natuurlijk lach je dan'

De presentatoren zijn daarentegen nog niet overtuigd. 'Dat betekent dus ook dat zij ook tegen Ajax kunnen voetballen. En dat is dan ongunstig, want Real Madrid is heel goed in voetbal', concludeert Smit. 

Sneller scoren
Maar collega Van het Reve heeft nog goede hoop, want Ajax heeft tegenwoordig Erik ten Hag. Oftewel: een trainer met een visie. 'Als we alle wedstrijden winnen, en we moeten alle wedstrijden winnen, dan worden we kampioen', stelt hij. 

Ook 'je kunt je leven veel makkelijker maken als je veel sneller gaat scoren', is een wijs advies. Het komt wel goed dus, aankomende woensdag.