Stad

Het wordt de week van Ajax-Real Madrid, veiligheidscijfers en lust op de Huishoudbeurs

11 februari 2019, 06.50 uur

Wat gebeurt er deze week allemaal in de stad?

Veiligheidscijfers
De Amsterdamse driehoek van gemeente, jusitie en politie presenteert vandaag de veiligheidscijfers van 2018. Zij gaan rond het middaguur op het Stadhuis in gesprek met de pers hierover. Er zal onder meer bekend worden gemaakt hoeveel geregistreerde misdaden er in het afgelopen jaar plaatsvonden. In 2017 bleek dit aantal nog gedaald te zijn, wel waren er toen meer woninginbraken en overvallen. 

Ajax - Real Madrid
Ajax neemt het woensdag in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid. Hoewel de 'generale repetitie' tegen Heracles Almelo afgelopen weekend niet zo voorspoedig verliep, zullen Ajacieden weer massaal uitlopen om de thuiswedstrijd te zien. De kaarten voor de wedstrijd waren al snel uitverkocht en ook de Ziggo Dome - waar fans de competitie op een groot scherm kunnen volgen - zit helemaal vol. Het wordt hoe dan ook een historische avond: dertien jaar geleden speelde Ajax voor het laatst in de achtste finale van het Europese hoofdtoernooi. Toen werd de club uitgeschakeld door Internazionale.

Start requisitoir Willem Holleeder
Het requisitoir in de strafzaak tegen Willem Holleeder gaat donderdag van start. De officieren van justitie zetten dan de feiten op een rij en geven hun mening over het gevonden bewijsmateriaal. Het requisitoir is verspreid over vier dagen en tijdens de eerste zitting zullen vooral de verklaringen van de verdachten worden besproken. Op 1 maart volgt uiteindelijk de strafeis van het Openbaar Ministerie.

Huishoudbeurs
Op zaterdag vertrekken (huis)vrouwen vanuit het hele land naar de RAI voor de jaarlijkse Huishoudbeurs. Volgens de organisatoren zoekt deze editie vooral de 'pikante kantjes' op en daarom dompelen de bezoekers zich onder in de wereld van Liefde en Lust. De belofte is dat zij sensuele hoogtepunten zullen beleven op het Plein der Lusten, daarnaast kunnen ze passievol leren dichten of zich opgeven voor een erotische VR-ervaring met Mister Grey.