Stad

Inspectie treft zeven illegale werknemers aan in massagesalon en souvenirwinkel

11 februari 2019, 16.37 uur · Aangepast 11 februari 2019, 17.05 uur

Nick Webb via Flickr.com
Nick Webb via Flickr.com

De Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in een massagesalon in het centrum vijf vrouwen aangetroffen die niet in Nederland mogen werken. Daarnaast werden er drie mensen aangetroffen in souvenirswinkels die geen werkvergunning hadden.

Vier van de vijf vrouwen in de salon waren illegaal in Nederland, de vijfde was wel in het bezit van een verblijfsvergunning, maar niet van een werkvergunning. De vijf dames zijn allen afkomstig uit China. De vrouwen die illegaal in het land verbleven, zijn overgedragen aan de politie.

Chinese eigenaar onwel
Tijdens de actie van de Inspectie SZW werd de Chinese eigenaresse van de salon onwel. Volgens de inspectie veinsde zij hartklachten. De toegesnelde ambulancebroerders konden echter niets vinden. In de salon werkten alleen de vijf Chinese vrouwen.

Op dezelfde dag constateerde de Inspectie dat er bij een keten van een souvenirwinkel twee Nepalezen en een Bengaal werkten, die dat niet mochten. Zij zijn eveneens overgedragen aan de politie. 

Lees ook: Gesloten massagesalon weer open met nieuwe naam

Onderzoek Inspectie
Ook werd een 15-jarige werknemer aangetroffen in een restaurant, die daar op dat moment werkte. Op het tijdstip dat de Inspectie langskwam, had hij al thuis moeten zijn. De Inspectie heeft aangekondigd om bij de souvenirwinkels en het restaurant onderzoek te doen of werknemers naar behoren betaald worden en niet te veel uren werkten.