Stad

Zeker vijf ruimtes van Vossius Gymnasium voorlopig onbruikbaar na brand

12 februari 2019, 10.29 uur · Aangepast 12 februari 2019, 11.45 uur

AT5

Zeker vijf ruimtes in het Vossius Gymnasium zijn voorlopig onbruikbaar door de brand die gisteravond in de school heeft gewoed. Dat zegt rector Jan van Muilekom.  Het is nog niet bekend om welke lokalen het gaat.

De brand ontstond gisteravond in het bijgebouw dat als kantine wordt gebruikt. Om te voorkomen dat het vuur zich verder zou verspreiden, werden enkele vloeren en delen van het plafond opengelegd. De school blijft vandaag dicht; de ruim 800 leerlingen hebben vrij.

De schade door de brand is aanzienlijk, laat rector Van Muilekom aan AT5 weten. Onder de zeker vijf beschadigde ruimtes, vallen drie a vier lokalen. Die zullen grondig moeten worden schoongemaakt. Toch Van Muilekom dat in ieder geval de eindexamenleerlingen nog deze week weer lessen gaan volgen. 

Lees ook: Wethouder Moorman na brand Vossius: 'Alles eraan doen zodat leerlingen snel naar school kunnen'

Geschrokken
Wethouder Marjolein Moorman is zich een ongeluk geschrokken, vertelt ze aan AT5. 'Gelukkig is iedereen er goed uitgekomen en gebeurde het 's avonds waardoor er geen gewonden zijn gevallen. Maar het is ontzettend schrikken. Een school in brand, dat is geen goed nieuws.' Er komt nu een schade-expert om te zien wat er kapot is en wat er moet gebeuren.

Sommige leerlingen reageren desondanks verheugd op het nieuws dat de school vandaag dicht is. Zo stond er vandaag een proefwerk biologie op het programma, maar die kan niet doorgaan. 'Dat komt me wel goed uit. Ik had toch niet zo goed geleerd.'

Sociale media
Ook op sociale media gaan veel berichten rond van leerlingen die reageren. Zo schrijft een leerling op Instagram: 'Yeah, mijn school staat in brand!!' Kort na de brand is zelfs een speciale pagina aangemaakt waarop grappig bedoelde berichten worden geplaatst.