Stad

Politie stuurt sms-bom naar omwonenden en mogelijke getuigen van plofkraken

12 februari 2019, 15.29 uur · Aangepast 12 februari 2019, 16.47 uur

Martin Damen
Martin Damen

De politie heeft vandaag een sms-bom verstuurd naar mensen die in de buurt waren van één van de vele plofkraken van de afgelopen maanden. In het bericht worden nieuwe getuigen gevraagd zich te melden, ook wordt mensen gevraagd vanavond naar Opsporing Verzocht te kijken, waar de plofkraken vanavond aan bod komen.

De sms'jes werden rond 12.30 uur verstuurd, op basis van 'gevorderde telefoongegevens', legt de politie uit. Diegenen die het bericht hebben ontvangen waren tijdens een plofkraak in de buurt van een specifieke zendmast.

Lees ook: Alwéér plofkraak in Nieuw-West: zevende in twee maanden tijd

Het versturen van een sms-bom moet altijd worden goedgekeurd door een officier van justitie. Meestal wordt de sms-ingezet als de politie getuigen zoekt met betrekking tot een levensdelict. Zo werden er eerder sms-bommen verstuurd in het onderzoek naar de dood van Sofie Kerklaan en de verdwijning van Sabrina Oosterbeek.

Vanavond wordt de reeks plofkraken in de stad opnieuw besproken in Opsporing Verzocht. In stadsdeel West staan ook matrixborden met daarop de oproep om naar het programma te kijken.