Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente moet opnieuw kijken naar plannen hotel Jan Pieter Heijestraat

15 februari 2019, 16.26 uur · Foto: Google Streetview

Er mag voorlopig geen hotel worden gebouwd op een braakliggend terrein aan de Jan Pieter Heijestraat. De gemeente moet binnen zes weken opnieuw de parkeerdruk berekenen in het geval dat het hotel er zou komen. Ook zijn de veiligheidsrisico's niet goed berekend. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Buurtbewoners zijn al jaren geleden in verweer gekomen tegen plannen voor een longstayhotel in de Kinkerbuurt. In 2009 werden er op de plek, waar nu een groot gapend gat zit, 35 sociale huurwoningen gesloopt. Aanvankelijk was het plan om er twintig koopwoningen te bouwen. 

Lees ook: Buurtbewoners in beroep tegen komst longstayhotel Kinkerbuurt

In 2014 veranderde het bestemmingsplan plotseling. Er zou een 'longstayhotel' met 55 appartementen moeten komen. Gasten kunnen daar een half jaar blijven. Er zou ook horeca, een supermarkt en een detailhandelzaak moeten komen. Van woningen was dus geen sprake meer. 

Lees ook: [Video] Buurt boos om gebrekkige inspraak longstayhotel West

De buurt kwam massaal in opstand en de Huurdersvereniging Oud-West (HOW) ging naar de rechter. HOW kreeg in eerste instantie ongelijk, maar de Raad van State heeft nu dus toch in hun voordeel beslist.

Lees ook: [Video] Honderden bewoners Kinkerbuurt in opstand tegen komst hotel

De gemeente moet nu alsnog onderbouwen waarom ze er niet vanuit gaan dat het hotel voor meer verkeersdrukte gaat zorgen. Of zonodig de plannen aanpassen. Ook moet de stad aantonen waarom de verkeersveiligheid niet achteruit zou gaan. 

Lees ook: Groen licht voor longstayhotel Kinkerbuurt

Tot dit is gebeurd blijft het braakliggende terrein dus nog open.