Start van hoofdcontent

Stad

nl

FNV dreigt Picnic met rechtszaak: 'Directie wil geen cao'

15 februari 2019, 17.03 uur · Aangepast 15 februari 2019, 22.51 uur · Foto: Picnic

Vakbond FNV wil dat boodschappenbezorgdienst Picnic gaat werken met de supermarkt-cao. Doet het bedrijf dit niet, dan sleept de vakbond Picnic voor de rechter. Dat heeft FNV laten weten aan de directie van Picnic.

De vakbond is op gesprek geweest bij de directie van de boodschappendienst. FNV verwacht nu dat Picnic binnen een week reageert. Als ze dat niet of negatief doen, dan komt het tot een rechtszaak. 

'Na stevige acties van FNV en werknemers rond onveiligheid op de vijf distributiecentra, is Picnic een veiligheidsprogramma gestart. Dat is winst', zegt FNV-bestuurder Marianne Jekkers. 'Maar het bedrijf geeft niet thuis zodra het gaat over vaste contracten en vaste uren voor de mensen. En een cao, daar gaat de directie al helemaal niet op in. Tijd voor druk dus.'

FNV heeft vrijdagochtend een symbolische cheque van 9,9 miljoen euro overhandigd aan de directie van Picnic. Volgens de vakbond is dat het bedrag dat de boodschappendienst in eigen zak stak, omdat ze geen supermarkt-cao hebben.

Picnic kwam eerder in opspraak vanwege problemen op de werkvloer. De werkomgeving zou onveilig zijn en de werkdruk te hoog. Daarnaast zou het loon erg laag zijn. In een snelle reactie gaf Picnic toen aan de misstanden te zullen herstellen.