Stad

Nashville-verklaring komt terug in 'eenvoudige' variant

16 februari 2019, 20.49 uur · Aangepast 16 februari 2019, 21.08 uur

Whatsapp

De omstreden orthodox-christelijke Nashville-verklaring, ook wel omschreven als het 'anti-homo pamflet', wordt binnenkort in een vereenvoudigde versie uitgebracht.

Dit heeft een woordvoerder van de werkgroep verklaard aan het AD. De nieuwe versie zou een aantal misverstanden moeten verhelpen. 'De vorige keer werd de tekst opgevat op een wijze die nadrukkelijk niet onze bedoeling was. Het is goed om te weten hoe teksten door andermans ogen gelezen worden. Dus we gaan er zorgvuldig mee om, we willen misverstanden voorkomen.'

Lees ook: Honderden bij 'Viering van de Liefde' bij het Homomonument Westermarkt

Naast de 'eenvoudige' versie zullen er waarschijnlijk nog meer varianten gaan verschijnen. 'Bijvoorbeeld een vereenvoudigde versie voor de jeugd', aldus de woordvoerder. 

Lees ook: Femke Halsema: 'We kunnen de liefdeloze Nashville-verklaring negeren, maar we spreken'

De Nashville-verklaring, die kwam overwaaien uit de Verenigde Staten, zorgde eerder voor een hoop ophef. In de verklaring, die beschrijft hoe christenen moeten omgaan met geloof, seksualiteit en het huwelijk, staat onder andere dat homoseksualiteit, transseksualiteit en genderneutraliteit tegen het christendom in zouden gaan.

Whatsapp