Whatsapp

112

Bejaarde dame op straat beroofd: 'Je bloed loopt weg als je dit hoort'

17 februari 2019, 13.00 uur

Een 78-jarige vrouw is afgelopen oktober aan de Loenermark in Noord beroofd van haar sieraden.

Op 15 oktober, rond 14.00 uur in de middag, wordt de vrouw plotseling geconfronteerd met twee mannen. Een van hen zit op een scooter, de ander rent langs de vrouw. Wanneer de jongen op de scooter wat naar de ander roept, draait die laatste zich om en rent hij opnieuw langs.

De vrouw hoort vervolgens voetstappen en komt oog in oog te staan met een van de verdachten. De man rukt diverse kettingen van de nek van de bejaarde vrouw en stapt vervolgens achterop bij de bestuurder van de scooter. Samen slaan ze op de vlucht.

'Laffe daad'
'Eigenlijk loopt je bloed weg als je dit verhaal hoort. Het is een hele laffe daad', zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen in Bureau 020. 'Midden op de dag bij een vrouw op leeftijd; je bent echt een held als je dit durft', aldus een cynische woordvoerder.

Het slachtoffer is sinds de overval erg bang en vermijdt de plek van het voorval het liefst volledig.

Twee verdachten
De politie is dringend op zoek naar beide verdachten. De eerste is te herkennen aan een lichtgetinte huidskleur en een slank tot normaal postuur. Hij is tussen de 25 en 30 jaar oud en heeft kort, zwart haar. De man droeg lichte sportschoenen, een zwarte trainingsbroek en een zwart jasje met lange mouwen.

De tweede verdachte, op de scooter, heeft een lichte huidskleur en een fors postuur. Deze man is waarschijnlijk iets ouder dan de eerste verdachte. Op het moment van de straatroof droeg de man zwarte sportschoenen met witte zolen en zwarte kleding met witte strepen over de zijkant van zijn armen en benen.

Whatsapp