Ajax walst in tweede helft over NAC heen: 5-0

17 februari 2019, 14.06 uur · Aangepast 18 februari 2019, 12.08 uur

Ajax heeft vanmiddag in eigen huis op overtuigende wijze gewonnen van NAC Breda. De Amsterdammers hebben daarmee een goed gevolg gegeven aan het sterke optreden in de Champions League. Hoewel de Ajacieden een sterkte start maakten, verslapte het spel naar mate de eerste helft vorderde. Na de rust hadden ze echter geen kind meer aan de Brabanders: 5-0.

In het eerste kwartier creëerde Ajax diverse kansen, maar hoefde doelman Van Leer er zelden bij aan te pas te komen. De eerste grote kans kwam van Tadic die na een dribbel de paal raakte.

Onana maakte niet veel later bijna dezelfde fout als een week eerder en schoot de bal op een halve meter na in de benen van de tegenstander. Het luidt een slordige fase van de Amsterdammers in, waarbij NAC steeds meer kansen krijgt en de mannen uit Breda diverse aanvallen uitvoeren. Aanvaller Kastaneer krijgt de bal op vijf meter van het doel, maar Onana weet de aanval ternauwernood te stoppen.

Na een handsbal van Dervite, die zijn elleboog uitsteekt bij een vrije trap van Ziyech, geeft scheidsrechter Mulder een penalty. Tadic schiet de bal er daarop feilloos in: 1-0. Kort na rust weet de gewisselde Dolberg een bal van Ziyech te verlengen waarna het 2-0 wordt.

Werd Tagliafico's doelpunt afgelopen week nog afgekeurd, dit keer weet hij de score op 3-0 te zetten. Tadic weet niet veel later in de rebound na een schot van Ziyech 4-0 te maken. Ajax blijft daarop druk zetten, waarna Ziyech er 5-0 van maakt.

Met de winst is Ajax koploper PSV op vier punten genaderd.