Mazraoui is tevreden en houdt PSV in de gaten: 'Soms zap ik erheen'

17 februari 2019, 17.18 uur · Aangepast 18 februari 2019, 10.13 uur · Foto: Jarno Grob /AT5

Met speels gemak heeft Ajax vanmiddag hekkensluiter NAC Breda met 5-0 aan de kant gezet. De ploeg van Erik ten Hag klapte er aan het begin van de wedstrijd direct bovenop. Alleen het eerste doelpunt liet even op zich wachten, tot ongenoegen van sommige supporters die na twintig minuten begonnen te fluiten.

Noussair Mazraoui is tevreden met de uitslag, maar Ajax had volgens hem nog wel een paar extra goals kunnen maken. Hij legt na de wedstrijd uit hoe moeilijk het is om een ploeg als NAC, die niet naar de Arena kwam om te voetballen, te bespelen: 'Het vergt extra energie van de ploeg om de ruimtes te vinden. Ik vind dat we dat goed deden en geduld hadden, maar op een gegeven moment hoor je het publiek wel fluiten.'

In de tweede helft werd de druk die Ajax uitvoerde op NAC te groot. De ploeg van trainer Ten Hag kon er op die manier nog vier goals bijmaken. Door de winst loopt Ajax nu twee punten in op PSV dat gisteren gelijkspeelde tegen Heerenveen. Mazraoui vertelt dat hij de wedstrijden van de Eindhovenaren met een schuin oog bekijkt: 'Soms zap ik erheen, het is echt ongelooflijk hoeveel goals zij na de negentigste minuut maken.'

Real Madrid, de tegenstander van Ajax in de Champions League, speelde vanmiddag ook en verloor in de competitie van Girona FC met 1-2 in eigen huis. Mazraoui kende de uitslag nog niet: 'Ik heb na de wedstrijd afgelopen woensdag al gezegd dat ik vertrouwen heb dat wij daar iets kunnen doen.'