112

Omwonenden na beschieting: 'Buurt niet zo beschaafd meer'

19 februari 2019, 11.54 uur · Aangepast 19 februari 2019, 19.26 uur

AT5

Buurtbewoners voelen zich onveilig nadat vannacht een pand in Slotermeer werd beschoten.

'Ik hoorde knal, knal, pang. Drie keer', vertelt een omwonende. Het restaurant aan de Slotermeerlaan werd vannacht rond kwart over drie onder vuur genomen. Voorbijgangers tellen vanochtend drie kogelgaten. Twee in de gevel, een in het raam.

Lees ook: Schoten gelost op restaurant Meram in Slotermeer

Het pand, waar onder andere Meram Burger in gevestigd is, werd aan de achterzijde beschoten. Vanaf de Cornelis van Vollenhovenstraat. Het is onduidelijk of het restaurant specifiek het doelwit van de schutter was. De dader is nog spoorloos.

'Onveilig gevoel geeft dat, heel onveilig', zegt een andere buurtbewoner tegen AT5. 'Ja, het is niet zo'n beschaafde buurt meer', vult een derde passant aan. De oplossing? 'Meer politie, maar politie zie je ook niet hier.'

'Schoten toen politie er al was'
De politie is op zoek naar getuigen. Het is nog onduidelijk of er één dader of meerdere betrokken zijn bij de beschieting.

Opvallend is dat een buurtbewoner anoniem vertelt dat er geschoten werd aan de achterzijde van het pand, toen er al agenten aanwezig waren aan de voorzijde van het restaurant. Deze getuige zegt dat er één schutter was. Die zou donkere kleding hebben gedragen.