Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Queer probeert het weer: Jeanine en Enno willen bij het Waterschap

19 februari 2019, 20.46 uur · Aangepast 19 februari 2019, 21.31 uur

De politieke partij Queer, die in maart vorig jaar nog mee deed aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen, doet dit jaar mee aan de verkiezingen voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De initiatiefnemers van de partij zijn visual artists Jeanine Bouman en Enno de Vos. De ambitie lijkt opvallend, omdat het duo zich vooral sterk maakt voor kunst en cultuur. 'In het waterschap speelt dit wat minder', zegt De Vos dinsdag tegen NH Nieuws. 'Maar je zou kunnen zeggen dat iedereen kan zwemmen in de gracht op gelijke basis'.

Toch denken de twee initiatiefnemers dat zij een aantal ideeën hebben die bij de traditionele partijen wat minder vertegenwoordigd zijn. Eén van de dingen waar de partij zich zorgen over maakt is de watervervuiling. Volgens de partij moet de vervuiler de rekening krijgen.

Lees ook: Politieke partij Queer wil raad in met transgender-lijsttrekker

Naturisme
Nog een programmapunt: er moet meer ruimte voor naaktrecreatie komen. Volgens De Vos maakt naturisme mensen een stuk vrijer, waardoor ze ook een stuk toleranter zouden zijn tegenover queers. 

'Het is ons wel toevertrouwd om met enige sjeuïgheid iets in te brengen, maar we doen dit wel met een serieuze agenda in ons achterhoofd', laat Bouman weten.

Krokodil
De bekende krokodil gaat mee als de partij in het bestuur komt. 'De krokodil raadplegen we altijd als we moeten kijken of we voor of tegen moeten stemmen', zegt De Vos. 'Dus die gaat altijd mee.'