112

Verdachte (17) plofkraken herkend op bewakingsbeelden

19 februari 2019, 21.19 uur · Aangepast 20 februari 2019, 09.24 uur

Een jongen die betrokken zou zijn bij een recente plofkraak, is herkend op bewakingsbeelden. Het gaat om een 17-jarige jongen. Dat meldt de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De op bewakingsbeelden herkende jongen is opgepakt. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar hij blijft volgens een politiewoordvoerder wel verdachte in de zaak.

Vorige week besteedde het programma aandacht aan de zaak. Er kwamen ook dertig andere tips binnen. Die worden op dit moment nog onderzocht.

Lees ook: Politie: 'Meeste plofkraken mislukken, het lijkt alsof men volhardend is'

De stad wordt al enkele maanden geteisterd door criminelen die het voorzien hebben op geldautomaten. Tussen eind oktober en begin februari hadden plofkrakers het elf keer op geldautomaten in de regio Amsterdam voorzien. De meest recent plofkraak gebeurde begin deze maand op het Lambertus Zijlplein.

Hulp
De politie wilde de hulp van zoveel mogelijk mensen inroepen. Via matrixborden in West werden omwonenden vorige week verzocht om naar Opsporing Verzocht te kijken. Ook stuurde de politie een en sms-bom naar mensen die in de buurt waren van een van de vele plofkraken.