Stad

NL
V

Nieuwe sprinter kampt met veel storingen

20 februari 2019, 08.45 uur · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De spiksplinternieuwe sprinters van de NS zorgen voor veel klachten bij reizigers. De treinen hebben veel storingen en vallen soms meerdere keren op een dag stil.

Dat schrijft De Telegraaf. De nieuwe sprinter rijdt pas sinds afgelopen december, onder andere op het traject Leiden-Hoorn (en dus tussen de stad en Schiphol). Uiteindelijk zullen er 206 van deze Spaanse sprinters door Nederland rijden, maar vooralsnog kampt het model met de nodige kinderziektes.

Lees ook: Nieuwe Sprinter NS staat stil in Westpoort

Vorige week vrijdag ging de nieuwe sprinter maar liefst acht keer kapot, schrijft de krant. 'Tot nu toe blijkt het een onbetrouwbare sprinter, maar dat ligt met name aan NS zelf, die onervaren personeel erop laat rijden. Reizigers zijn de dupe van bedienings- en softwarefouten. Deze treinen zijn onvoldoende getest', zegt Rikus Spithorst van reizigersvereniging Voor Beter OV.

Volgens de NS zijn de problemen 'vrij normaal' voor een nieuwe trein: 'Er zijn genoeg testen geweest. Toch kan het voorkomen dat de praktijk weerbarstiger is. Het is even wennen voor machinisten, conducteurs en monteurs.'

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld