Politiek

Ruim 1700 handtekeningen tegen komst stadsnomaden naar Noord

20 februari 2019, 12.29 uur · Aangepast 20 februari 2019, 15.24 uur

Whatsapp

Een petitie tegen de verhuizing van een groep stadsnomaden naar tennispark Kadoelen in Noord is sinds vorige week ruim 1700 keer ondertekend.

Het doel van de petitie is om de stadsnomaden te houden waar ze nu al verblijven, namelijk een terrein bij Sloterdijk. De handtekeningenactie is opgezet door buurtbewoners van de Kadoelen die vrezen voor overlast in 'een zeer kinderrijke wijk'.

Lees ook: Stadsnomaden begrijpen omwonenden: 'Besluit is door hun strot geramd'

Begin deze maand trokken de buurtbewoners aan de bel. Ze zeiden pas sinds kort op de hoogte te zijn dat burgemeester Halsema had besloten om de stadsnomaden voor twee jaar het terrein bij het tennispark toe te wijzen. Ook Amsterdammers die gebruik maken van de nabijgelegen volkstuinen zijn niet blij met de komst van de stadsnomaden.

Lees ook: Halsema maakt Landsmeer boos met verhuizing stadsnomaden naar Noord

Opvallend is dat stadsnomaden zelf begrip hebben voor het protest van de buurt. 'De gemeente heeft de beslissing door hun strot geramd', zei een van hen vorige week tegen AT5. Nog meer kritiek klinkt er uit Landsmeer. Burgemeester Anne Lize van der Stoel schreef een brief naar Halsema om haar ongenoegen te uiten. Ook zij zegt te laat op de hoogte te zijn gebracht over de verhuizing.

Whatsapp