Start van hoofdcontent

Ajax

nl

PSV-directeur: 'Verplaats de bekerklassieker in plaats van duel tegen PEC'

21 februari 2019, 11.49 uur · Aangepast 21 februari 2019, 12.26 uur

Niet het competitieduel tussen Ajax en PEC Zwolle moet worden verzet, maar de bekerklassieker tussen de Amsterdammers en Feyenoord. Daarvoor pleit Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. Het competitieduel is verplaatst om Ajax rust te geven voordat de club het opneemt tegen Real Madrid in de Champions League, een paar dagen later.

Lees ook: Ajax wil optimale voorbereiding richting Real: wedstrijd tegen PEC verplaatst

'PSV is voorstander om Europees spelende teams te helpen in het competitieschema. Kwaadheid richt zich op de KNVB (Bluyssen) die alle gemaakte afspraken eenzijdig, zonder overleg, heeft veranderd. Een bekerwedstrijd verplaatsen had minder ellende opgeleverd voor de competitie', schrijft Gerbrands op Twitter.

Lees ook: Ajax overweegt rechtszaak tegen KNVB: 'Ze verschuilen zich achter Aboutaleb'

Real - Ajax staat gepland op 5 maart in het Bernabéu-stadion in Madrid. Drie dagen eerder zouden de Amsterdammers PEC Zwolle treffen, maar die wedstrijd is op verzoek van Ajax door de KNVB verplaatst naar 13 maart. Ajax schreef eerder dat de nieuwe datum, op een doordeweekse dag, 'niet ideaal zal zijn'. Een alternatief bleek volgens de club vanwege organisatorische redenen niet mogelijk.

Ajax wil niet op het commentaar van Gerbrands reageren.