Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden A9 bij Amstelveen in 2020 van start

27 februari 2019, 15.00 uur · Aangepast 27 februari 2019, 15.53 uur · Foto: Rijkswaterstaat

De A9 wordt tussen 2020 en 2026 verbreed en verdiept tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht.

Rijkswaterstaat start in 2020 met het verbreden van de A9 door uit te breiden naar vier rijstroken per rijrichting en een wisselbaan. Ook worden drie overkappingen toegevoegd, ter hoogte van het oude Dorp, het Stadshart en het Bovenlandpad. Deze overkappingen zullen er samen met de verdieping voor zorgen dat minder overlast wordt ervaren van de weg.

Hoewel eerder bij de Raad van State zeven beroepen tegen de weguitbreiding zijn ingediend, is een deel daarvan ongegrond verklaard en is de rest ingetrokken of niet-ontvankelijk verklaard. Dit maakt de weg vrij voor de werkzaamheden.

De verbreding van de A9 maakt deel uit van een groter programma, waarbij Rijkswaterstaat tussen Schiphol, Amsterdam en Almere meerdere drukke snelwegen met één of meer rijstroken verbreedt. Het programma bestaat uit vijf projecten: A10-Oost/A1 Diemen, A1/A6 Diemen – Almere Havendreef, A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg), A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost en A9 Badhoevedorp – Holendrecht.

Minister Van Nieuwenhuizen reageert opgetogen dat met het project begonnen kan worden: ‘Mooi dat we van start kunnen met dit deel van de A9. We zorgen ervoor dat het verkeer in deze drukke regio beter kan doorrijden en we verbeteren de kwaliteit van de leefomgeving.’