Donny van de Beek: 'We hadden wat recht te trekken'

28 februari 2019, 00.22 uur

Donny van de Beek is 'heel tevreden' met de 0-3 overwinning op Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker.

Het was volgens hem geen makkelijke wedstrijd. 'Zeker niet het eerste halfuur. Dan kom je goed weg. Zij krijgen twee kansen en maken hem niet. Uit een corner maak je net voor rust de 0-1. En dan ga je heel anders de kleedkamer in. En in de tweede helft hebben we gewoon goed gespeeld.'

Van de Beek liet zijn shirt aan het Feyenoordpubliek zien. 'Als je scoort dan komt er wat los. Zij zeggen ook dingen. Dan mag je best wat terugdoen. En als je dan bier over je heen krijgt, dat is dan terecht. Dus ja, dat hoort er een beetje bij in zo'n wedstrijd.'

Een maand geleden werd Ajax nog met 6-2 vernederd in de competitie. Hij is blij met de revanche. 'Ook naar onze eigen supporters hadden we iets recht te trekken. Ik denk dat 0-3 in De Kuip heel mooi is.'