112

Schutter liquidatie Beethovenstraat opgepakt in Praag

2 maart 2019, 12.24 uur · Aangepast 2 maart 2019, 15.47 uur

Whatsapp

De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de liquidatie in een restaurant in de Beethovenstraat, afgelopen zomer, is gisteravond door een speciaal politieteam gearresteerd in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Het gaat om de 38-jarige Čaba D. De man, die zowel de Hongaarse als de Servische nationaliteit heeft, wordt gezien als iemand die op bestelling mensen om het leven brengt. 

'Klassieke huurmoordenaar' 
De politie bracht vorige week de naam en foto van D. naar buiten, omdat hij ook in verband wordt gebracht met zeker twee andere moorden in Oost-Europa. Zo zou hij een paar weken na de liquidatie in Amsterdam iemand hebben doodgeschoten in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. En begin dit jaar, op 5 januari, liquideerde hij volgens de politie iemand in de Servische hoofdstad Belgrado. Bij de liquidatie in het Italiaanse restaurant in de Beethovenstraat kwam een 62-jarige Kroaat om het leven. 

Eerder veroordeeld
D. was al eerder veroordeeld voor moord. Tot februari 2017 zat hij vast voor een levensdelict dat hij in het noorden van Servië had gepleegd. 

Berechting
Het is nog niet duidelijk in welk land D. vervolgd zal worden, maar dat gebeurt in eerste instantie onder aanvoering van het Tsjechische Openbaar Ministerie. Die zal het Europees aanhoudingsbevel gaan toetsen. Politie en justitie laten weten dat er nog overleg zal plaatsvinden tussen de verschillen landen over de uiteindelijke overlevering van D. 

Whatsapp