Politiek

Ziekenhuizen doen beroep op Kukenheim: maak onze omgeving rookvrij

7 maart 2019, 10.21 uur

Acht grote ziekenhuizen en zorginstellingen in de stad willen dat wethouder Zorg Simone Kukenheim (D66) rookvrije zones gaat inrichten in de publieke ruimte rondom deze instellingen.

Het OLVG, Amsterdam UMC, Boven IJ ziekenhuis, Antoni van Leeuwenhoek, Amsta ACTA, Cordaan en Jellinek hebben zich verenigd in het Amsterdams Rookalarm. Samen streven zij naar een rookvrije generatie en willen ze graag het goede voorbeeld geven in de stad, zo schrijven zij vandaag in een brief aan de wethouder. 

Lees ook: OLVG volledig rookvrij: ook voor de deur

'De consequenties van roken en meeroken zijn helaas dagelijks merkbaar. Iedere week beginnen nog steeds honderden kinderen met roken. De oproep aan de gemeente is voor ons dan ook een logische én noodzakelijke stap We hopen dat nog meer organisaties, zoals scholen en sportverenigingen, zullen volgen', aldus projectleider rookvrij in het OLVG Esther Damen. 

Lees ook: Amsterdamse ziekenhuizen willen rookvrije straten

Afgelopen zomer bleek al uit een rondvraag van AT5 dat de grote ziekenhuizen in de stad voorstander waren van rookvrije straten in hun omgeving. Het OLVG gaf in december al aan dat het zowel binnen als buiten de deur rookvrij zou worden.