Ajax vrouwen óók dichter bij de bekerfinale

10 maart 2019, 09.07 uur · Aangepast 10 maart 2019, 09.57 uur

Na de mannen van Ajax, zijn ook de vrouwen een stapje dichter bij de bekerfinale. Zaterdagmiddag wonnen de dames van Achilles '29 in de kwartfinale.

Ajax won de wedstrijd met 4-2 op de Toekomst. Linda Bakker, Kika van Es, Liza van der Most en Marjolijn van den Bighelaar maakten de goals voor Ajax.

De vrouwen maakten het nog spannend. In de rust stond het 1-0 voor Ajax, maar in de tweede helft haalde de ploeg uit Groesbeek in. Met nog tien minuten op de klok was de stand gelijk. Dat liet Ajax zich niet gebeuren; de vrouwen zetten een tandje bij en al snel werd het 3-2 door een afstandsschot van Van der Morst. Van den Bighelaar bepaalde de eindstand met 4-2.

Half april volgen de halve finales bij de vrouwen. De Ajax-mannen spelen de bekerfinale op zondag 5 mei.