Stad

NL
V

Petitie gestart om door explosies geteisterde Smoke Palace weer open te krijgen

13 maart 2019, 14.16 uur

Klanten van coffeeshop Smoke Palace in Oost zijn een petitie gestart in de hoop de zaak weer open te krijgen. Burgemeester Halsema sloot de coffeeshop nadat er in korte tijd twee explosieven tot ontploffing werden gebracht.

Lees ook: Buurtbewoners geschrokken van explosie coffeeshop Oost: 'Knal was keihard'

Halverwege januari ontplofte het eerste explosief. De knal was tot diep in Oost te horen en beschadigde niet alleen de coffeeshop, maar ook de ruit van een tegenover liggende woning sprong kapot. 

In de nacht van 2 op 3 maart was het weer raak, ook deze keer was er veel schade aan het pand van de zaak zelf en sprongen nog meer ramen van omliggende huizen. Dit was de druppel voor de burgemeester, die Smoke Palace voor onbepaalde tijd sloot. 

Lees ook: Coffeeshop Smoke Palace gesloten na twee explosies in korte tijd

Maar dit is volgens petitionaris Bram van Leeuwen, die de petitie namens de klanten zegt te zijn begonnen, een zeer onterecht besluit. Nu zou namelijk ten onrechte de schuld bij de coffeeshop worden neergelegd. 'Dat is precies wat de daders wilden en het is ze nog gelukt ook!', schrijft hij. 

Maatschappelijke functie
Op de petitiepagina wordt benadrukt dat Smoke Palace nooit problemen heeft gehad in de buurt en daar een 'zeer belangrijke maatschappelijke functie' vervult. Bovendien zou met de afwezigheid van de coffeeshop de illegale handel in cannabis en daarmee de overlast op straat toenemen. 

Als alternatief voor het sluiten van de zaak wordt voorgesteld meer te doen aan de veiligheid in de buurt. De gemeente en de politie zouden meer moeten doen 'om zulke boefjes op te pakken'.