Start van hoofdcontent

112

nl

Wat is er gebeurd met Patrick van Dillenburg?

13 maart 2019, 16.26 uur

Hij is al zeventien jaar spoorloos. De 38-jarige Patrick van Dillenburg. Begin 2002 verlaat hij zijn woning in de Jordaan, maar hij keert nooit meer terug. De hoofdofficier van justitie looft nu een beloning uit van 20.000 euro voor de gouden tip in de vermissingszaak.

Van Dillenburg of 'Cala' zoals vrienden hem noemen, is van oorsprong van Surinaamse komaf. Samen met zijn vriendin zorgt hij voor hun zoontje. De band met zijn moeder is goed en ook zijn zus draagt hem op handen. Op woensdag 2 januari 2002 is het gezin laat in de middag bij elkaar aan de Willemstraat in de Jordaan. Patrick krijgt een telefoontje en hij vertelt zijn vriendin dat hij even naar buiten gaat. Na dit moment wordt van Dillenburg niet meer gezien.

'Hij was mijn beschermer'
'Met angst en emoties heb ik zes weken lang gebeld op zijn nummer, hopend dat hij zijn telefoon zou opnemen, tot deze stil viel. Hij stond altijd klaar voor mij. Ik was slecht op school en hij kon goed leren. Hij was altijd bezig met mijn huiswerk. Hij was mijn beschermer en dat gaf me altijd een warm gevoel. Dat is het gemis dat ik nu heb', zegt de zus van Patrick.

Contacten in het drugsmilieu
Na de vermissing komt de familie erachter dat Patrick contacten heeft in het drugsmilieu. Zijn vriendin geeft aan dat er veel onduidelijkheden zijn over het leven waarin hij verkeerde. 'Ik maakte me heel veel zorgen. Ik wist niet wat dat leven betekende. Het is inmiddels al zeventien jaar geleden, maar het is bij ons nog steeds een open wond.'

Lees ook: Verdachte (49) aangehouden in cold case-onderzoek naar vermissing Patrick van Dillenburg

Beloning
Twee weken geleden werd na zeventien jaar een 49-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Patrick. De politie vraagt nu in het opsporingsprogramma Bureau 020 wederom aandacht voor de zaak in de hoop dat er mensen zijn die meer weten. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd die leidt tot de oplossing van de zaak.