Start van hoofdcontent

Stad

nl

Enkele tientallen bij informatieavond Cornelius Haga Lyceum

13 maart 2019, 20.29 uur · Aangepast 13 maart 2019, 21.33 uur

Zo'n dertig ouders zijn vanavond op komen dagen bij de informatieavond over de ontwikkelingen op het Cornelius Haga Lyceum bij Congrescentrum Rhone bij Sloterdijk. De informatieavond wordt vanavond op een grotere locatie gehouden, nadat deze gisteravond werd afgeblazen omdat de opkomst groter was dan verwacht.

De informatieavond is bedoeld voor ouders van de islamitische school, die onder vuur is komen te liggen na verontrustende signalen van de AIVD. Er zouden personen bij de school in dienst zijn die in verband zouden staan met een jihadistische organisatie.

Lees ook: Bijeenkomst ouders en Halsema over Haga Lyceum afgeblazen na chaos

Kort na aanvang stapte een groep van zo'n tien ouders uit onvrede op. Burgemeester Femke Halsema en onderwijswethouder Marjolein Moorman zijn aanwezig om vragen van ouders te beantwoorden. Halsema en Moorman willen dat het bestuur van de school aftreedt. Voor de deur staat vooral veel pers.

Lees ook: Verontrustende signalen over Cornelius Haga Lyceum

De Onderwijsinspectie verwacht in juni met een definitief rapport te komen over het Cornelius Haga Lyceum. In een eerder conceptrapport, dat eind vorig jaar met het bestuur van de school werd gedeeld, zou de inspectiedienst juist lovend zijn geweest over de school, meldt EenVandaag. Na signalen van AIVD en NCTV is daarop besloten aanvullend onderzoek te doen.

Lees ook: Koepel islamitisch onderwijs: 'Bestuur Haga Lyceum hoeft niet direct weg'

Binnen de gemeenteraad is brede steun voor de aanpak van Halsema in de kwestie. Wel zijn er binnen de raad verschillende opvattingen of de school gesloten zou moeten worden of niet.