Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Debutant Noa Lang kreeg appje van zijn moeder: 'Ik zit met kippenvel op de tribune'

13 maart 2019, 22.15 uur · Aangepast 13 maart 2019, 22.27 uur

Het was een speciale week voor Jong Ajax-middenvelder Noa Lang. Gistermiddag kreeg hij na de training van Erik ten Hag te horen dat hij zich moest melden bij de bespreking voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Toen ging er een lampje bij hem branden 'morgen zou het wel eens kunnen gebeuren', dacht de 19-jarige Ajacied.

Na een goede nacht slapen stond hij vanochtend vroeg op om op tijd bij de club te zijn. 'Vanaf dat moment leef je naar de wedstrijd toe, dit zou wel eens de dag kunnen worden waar ik mijn hele leven al naar uitkijk, en dat werd het', aldus de middenvelder.

Lees ook: Ajax met veel moeite langs PEC Zwolle (2-1)

Het verloop van de wedstrijd maakte de kans op zijn Eredivisiedebuut alsmaar groter. Ajax leek verlamd tegen PEC Zwolle. Na een moeizame openingsfase waarin de ploeg van Ten Hag door de blauw-witte muur heen probeerde te beuken, lukte het Dusan Tadic aan het einde van de eerste helft om de openingsgoal te maken na een mooie voorzet van David Neres.

Dan bouwt Ajax de score de tweede helft uit zou je zeggen, maar niks bleek minder waar. Het spel was traag en Zwolle kreeg zelfs de kans om in de wedstrijd te komen. Die kans pakte ze met beide handen aan en maakte tien minuten voor tijd verdiend de gelijkmaker, toen kwam het moment van Lang, de 83ste minuut. Na een paar acties kreeg hij op linksbuiten de bal en twijfelde niet. Met een boog legde hij de bal in de zestien meter waar Blind de bal binnen kon tikken, een droomdebuut voor de jonge speler.

Door de 2-1 overwinning heeft Ajax de achterstand op PSV weer teruggebracht op twee punten en zijn ze nog steeds in de race voor het landskampioenschap.