15-jarige jongen op krukken beroofd: 'Dit is zo ontzettend laf'

0
Whatsapp

112

15-jarige jongen op krukken beroofd: 'Dit is zo ontzettend laf'

14 maart 2019, 12.56 uur · Aangepast 14 maart 2019, 18.12 uur

De politie is dringend op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een straatroof in Buitenveldert. Op donderdag 7 maart is daar een 15-jarige jongen op krukken beroofd van zijn tas. Bij die beroving zijn ook twee van zijn vrienden bedreigd.

De beroving, vorige week donderdag, gebeurde rond rond tien voor half twee in de middag. Drie jongens wachten op dat moment op de tram bij de Boelelaan. Een van hen loopt op krukken vanwege een blessure aan zijn been. Een vriend draagt daarom zijn tas. 

Verdachten pakten mogelijk de tram
De sfeer verandert als drie andere jongens aan komen lopen. Ze bedreigen het 15-jarige slachtoffer en zijn vrienden, grijpen de tas en gaan er dan snel vandoor. Volgens een getuige zijn de verdachten mogelijk in tram 5 gestapt op de Buitenveldertselaan. De politie onderzoekt dat nog.

'Ontzettend laf'
'Dit is natuurlijk ontzettend laf. Iemand beroven die zelf niet goed ter been is. Wij willen daarom heel graag weten wie de jongens zijn die dit gedaan hebben', vertelt politiewoordvoerder Marijke Stor in het AT5-programma Bureau 020.

Signalementen
Er zijn (nog) geen beelden beschikbaar, maar de recherche heeft wel signalementen van de verdachten. De eerste verdachte heeft kroeshaar, een donkere huidskleur en wordt tussen de 15 en 18 jaar geschat. Hij droeg die dag een groene jas van het merk Parajumper, een grijze trainingsbroek en zwart grijze sneakers.

De tweede verdachte heeft een donkere huidskleur, een klein sikje en is tussen de 15 en 18 jaar oud. Hij droeg een zwart Nike vest met capuchon, een zwarte broek met gaten en witte Nike sneakers van het model Airforce One.

De laatste verdachte wordt wederom tussen de 15 en 18 jaar oud geschat. Hij heeft een donkere huidskleur en droeg tijdens de roof een rood Nike vest met capuchon, een groene Nike trainingsbroek en rode Nike Air Max. Verder droeg hij een zwarte pet en een koptelefoon van het merk Beats by Dre.

Getuigenoproep
Het slachtoffer voelde zich door de krukken erg kwetsbaar. Zijn vrienden zijn ongedeerd gebleven, maar de jongens zijn wel allemaal boos en geschrokken. De politie is op zoek naar getuigen die de straatroof hebben meegemaakt, maar nog niet met de recherche hebben gesproken. Daarnaast hopen zij dat er wellicht mensen zijn die op basis van de signalementen iets kunnen vertellen over de verdachten. Ook zoekt de politie naar mensen die beschikking hebben over camerabeelden in de omgeving.

Whatsapp