112

Amsterdamse student gepakt voor verzenden van xtc-pillen naar Australië

15 maart 2019, 09.29 uur

Anoniem
Anoniem

De politie heeft maandag een 23-jarige student uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van het verzenden van postpakketjes met verdovende middelen naar het buitenland. De bestellingen die hij verstuurde werden gedaan via het Darkweb.

De politie kwam de student op het spoor nadat het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid, in samenwerking met de securityafdeling van PostNL, enkele pakketjes met xtc-pillen richting Australië onderschepte.

Het vermoeden bestaat dat de man op grote schaal verdovende middelen verstuurde naar allerlei landen en vooral Australië. Hij was in ieder geval vanaf november vorig jaar actief, maar vermoedelijk was hij al langer bezig. In zijn woning zijn onder andere zogenoemde opvulchips gevonden, die ook werden gebruikt als opvulmiddel in de postpakketjes.

De politie heeft bij de doorzoeking van zijn woning ook gegevensdragers in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de man ook de zogenoemde 'vendor' was die de middelen op marktplaatsen op het Darkweb te koop aanbood.

De Amsterdammer is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog minstens veertien dagen vastzitten.