Start van hoofdcontent
nl

Noord's nieuwste bioscoop krijgt vorm: 'Eind 2019 is het klaar'

18 maart 2019, 06.40 uur · Aangepast 7 juni 2019, 18.11 uur

In Centraal Amsterdam Noord worden niet alleen duizenden woningen uit de grond gestampt, ook aan Noord's nieuwste en ook grootste bioscoop wordt hard gewerkt.

'Wij bouwen hier een Euroscoop', vertelt projectleider Fons van den Bergh. 'Hij krijgt twaalf zalen, en beneden komen er meerdere ruimtes voor horeca en leisure.' 

Voorbijgangers verheugen zich erg op de komst van het nieuwe filmtheater. 'De werkzaamheden zijn minder, maar ik vind het wel heel leuk dat er een bioscoop komt!', zegt één van hen. Ook volgens twee andere jongens is de bioscoop een aanwinst voor de buurt. 'Dat is heel handig! Nu kunnen ook veel dichterbij huis naar de film.'

Afsluiting kruising IJdoornlaan en Waddenweg
Volgens Van den Bergh schiet het werk al aardig op. 'We zijn nu in de fase dat wij het betonskelet afmaken. Daarbij zijn we nu zover dat we aan de achterzijde van het gebouw de stalen damwandplaten kunnen verwijderen', legt de projectleider uit. 

Maar het verwijderen van de damwanden kan alleen als het punt waar de IJdoornlaan en de Waddenweg samenkomen tijdelijk wordt afgesloten voor autoverkeer. Dit gebeurt van maandag tot en met vrijdag 22 maart.