Stad

Om 18.00 uur wake op de Dam na aanslagen Nieuw-Zeeland

15 maart 2019, 15.53 uur · Aangepast 15 maart 2019, 16.27 uur

Whatsapp

Het Comité 21 Maart organiseert vanavond een wake voor de slachtoffers van de aanslagen in Nieuw-Zeeland. In Christchurch kwamen 49 mensen om bij aanslagen op twee moskeeën.

Het comité laat weten de aanval 'in diepe droefenis en in de sterkste bewoordingen te veroordelen.' Het comité meent dat extreem rechtse partijen ook in Nederland een klimaat creëren waarin mensen makkelijker de stap zetten naar geweld jegens vreedzame medeburgers.

Lees ook: Gemeente hangt vlaggen halfstok na aanslagen Nieuw-Zeeland

'In solidariteit en medeleven met de de slachtoffers in Christchurch, roepen we op om vandaag om 18.00 uur met ons samen een wake te houden op de Dam', laat het comité weten. 'De aanval laat zien hoe noodzakelijk het is om racisme altijd en overal het hoofd te bieden.' Zaterdag zullen bovendien over de hele wereld mensen de straat op gaan om zich te laten horen voor vrede en tegen racisme. 

Lees ook: Halsema neemt extra veiligheidsmaatregelen bij moskeeën: 'We zijn solidair met u'

Tijdens de wake zal Sadet Karabulut een van de sprekers zijn. Zij zit namens de SP in de Tweede Kamer. Ook GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink en BIJ1-duoraadslid So Roustayar zijn aanwezig. 

Whatsapp