Ajax

David Endt: 'Laat de Oude Dame maar op audiëntie komen'

15 maart 2019, 16.32 uur · Aangepast 15 maart 2019, 17.34 uur

Voor menig Ajacied een nachtmerrie, Juventus loten in de kwartfinale van de Champions League, voor oud-teammanager David Endt is het de gedroomde tegenstander. AT5 keek vanmiddag samen met Endt naar de loting.

Vooral vanuit historisch perspectief vindt de schrijver de club uit Turijn een mooie loting. In 1996 verloor Ajax de finale van de cup met de grote oren van de 'Oude Dame'. Achteraf onstonden hardnekkige geruchten dat de Italianen verboden middelen hadden gebruikt tijdens de finale. 'Het zijn daarom ook een beetje revanchegevoelens', aldus Endt.

De voormalig teammanager begrijpt dat er mensen zullen zijn die zijn euforie niet delen 'Juventus heeft natuurlijk grote indruk gemaakt tegen Atletico Madrid. Ronaldo was in vorm, maar vorm kan ook zo weer via het afvoerputje wegstromen'. 

Na afloop van de loting komen telefoontjes van Italiaanse vrienden van Endt die hem feliciteren met de uitkomst 'ze hebben in Italië veel respect voor Ajax en hebben natuurlijk ook gezien hoe ze Real Madrid aan de kant hebben gezet. Endt kijkt ook uit naar de uitwedstrijd in Turijn 'het stadion van Juventus is vrij nieuw en is qua sfeer heel anders dan 'Delle Alpi' hun vorige onderkomen, ik denk dat dit een hele speciale ervaring wordt voor Erik ten Hag en zijn ploeg.'