112

Tien jaar cel geëist voor doodslag op 72-jarige man in Oost

15 maart 2019, 16.54 uur · Aangepast 15 maart 2019, 17.26 uur

Martine Bakker
Martine Bakker

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 45-jarige B., de vrouw wordt van doodslag verdacht op de 72-jarige Teunis Weening in 2017 in zijn woning aan het Sumatraplantsoen in Oost.

In de vroege ochtend 17 december 2017 heeft de 45-jarige vrouw zelf 112 gebeld. Agenten die op de melding afkomen, treffen in de woning aan het Sumatraplantsoen de vrouw aan, samen met de zwaargewonde Weening. Hij blijkt in zijn buik, borst en hals te zijn gestoken. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later overlijdt aan zijn verwondingen. 

Lees ook: Verdachte dodelijke steekpartij Sumatraplantsoen is 45-jarige vrouw

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de verdachte verantwoordelijk voor de dood van de 72-jarige man. Wat haar motief is, wordt na uitgebreid onderzoek niet duidelijk. 'Het lijkt erop dat verdachte, gedreven door de behoefte van haar verslaving, die nacht haar zelfbeheersing is verloren,' zegt de officier van justitie vrijdag op zitting.

Woning schoongemaakt
De verdachte zelf geeft volgens het OM zelf geen openheid van zaken. 'Gedurende het verloop van het onderzoek stelt ze steeds haar verklaring bij, afhankelijk van de onderzoeksbevindingen waarmee ze wordt geconfronteerd. Zo verklaarde ze eerst dat het slachtoffer zichzelf zou hebben gestoken. En later stelt ze dat zij Weening heeft gestoken uit noodweer, hij zou haar bedreigd hebben met een mes.' Beide scenario’s vindt het OM ongeloofwaardig.

Lees ook: Aanhouding na dodelijke steekpartij Oost: 'Er mist ineens een buurman'

Ook vindt het OM dat de verdachte geen geloofwaardige verklaring heeft waarom het bloed van het slachtoffer op haar kledingstukken is aangetroffen. Daarnaast zijn er ook sterke aanwijzingen dat ze de woning heeft schoongemaakt om haar betrokkenheid te maskeren. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.