Start van hoofdcontent

112

NL
V

Kermis Westerpark gesloten na vechtpartijen tussen jongeren: 12 arrestaties

15 maart 2019, 22.52 uur · Aangepast 16 maart 2019, 13.34 uur

De kermis in Westerpark is vanavond eerder dicht gegaan na verschillende vechtpartijen tussen groepen jongeren. De jongeren zochten elkaar op de Haarlemmerweg op en gingen met elkaar op de vuist. Er zijn twaalf jongeren gearresteerd voor openlijke geweldpleging. De ME was ook ter plaatse.

Al de hele dag gingen er geruchten dat jongeren op de kermis zouden hebben afgesproken voor een confrontatie. Volgens een getuige zou het gaan om tientallen jongeren uit West en Holendrecht, na een eerder conflict zouden ze besloten hebben elkaar vrijdagavond op te zoeken.

Vernielingen
Wegen rond het Westerpark werden afgezet. Naast de ME zijn er politieruiters en agenten met honden ingezet. Toen de politie arriveerde gingen er veel jongens er op scooters vandoor en renden groepen jongeren de wijk in. In de buurt zijn verschillende vernielingen gepleegd; er zijn bushokjes gesloopt, geparkeerde auto's moesten het ontgelden, hekken werden omgegooid en er is met stenen en fietsen gegooid. Ook zijn er stenen naar agenten te paard gegooid. 'Gek genoeg zijn er geen gewonden gevallen', aldus een politiewoordvoerder.

AT5

Frans Stuy
Het beveiligingsbedrijf van de exploitant van de kermis heeft besloten de kermis vanavond eerder te sluiten. Op Facebook laat kermisexploitant Frans Stuy weten dat hij verdrietig is over wat er is gebeurd: 'Twee scholen uit Zuidoost en West hebben elkaar de hele week lopen uitdagen via Twitter. Ze hebben het niet uitgevochten op de kermis, maar op de Haarlemmerweg ging de politie vegen. Ik ben er zeer verdrietig over dat dit is gebeurd. En dit was voor mij ook de laatste eurodag. Jammer voor al die mensen die wel een euro leuk vonden, maar de kermis is niet gesloten door vechten.'