Ajax onderuit in uitwedstrijd tegen AZ

17 maart 2019, 16.28 uur · Aangepast 17 maart 2019, 17.14 uur

Ajax had het moeilijk tijdens de uitwedstrijd tegen AZ. De Ajacieden benutten de spaarzame kansen in Alkmaar niet. De wedstrijd eindigde in 1-0.

,AZ had recht op de overwinning. De Alkmaarders speelden volhardender en waren ook een paar keer gevaarlijk, maar doelman Onana kon Ajax behouden voor een achterstand of de afwerking van de thuisploeg was matig.

De eerste serieuze poging van Ajax kwam in de 40e minuut, maar werd knap gered door Bizot.

Hoekschop
In de tweede helft kwamen er kansen over en weer, maar het was AZ dat de grootste kansen kreeg. Uiteindelijk viel de 1-0 uit een corner. Guus Til klopte Onana, nadat deze nog een paar keer half aan de bal kwam toen die werd ingebracht.

Vervolgens probeerde Ajax wel aan te dringen. Bizot had nog een paar geweldige reddingen in huis. Zo ranselde hij een schot van Mazraoui uit de kruising. Maar AZ was, met name via Stengs, meerdere keren dicht bij de 2-0. Die viel niet meer.

Achterstand Ajax
Doordat PSV in de laatste minuten (zoals veel vaker dit seizoen) de overwinning in Venlo over de streep haalde, staat Ajax nu vijf punten achter op de Eindhovenaren. Die komen op 31 maart op bezoek in de Arena.