Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UEFA doet onderzoek naar obsceen gebaar van Ronaldo

18 maart 2019, 12.52 uur · Aangepast 18 maart 2019, 13.45 uur

De UEFA is een onderzoek gestart naar de manier van juichen van Cristiano Ronaldo tegen Atlético Madrid vorige week. De sterspeler van Juventus krijgt wellicht straf omdat een week eerder de coach van Atlético ook straf hebben gegeven voor hetzelfde gebaar. Volgens de UEFA heeft de Portugees zich onbehoorlijk gedragen met het juichen (het 'çojones-gebaar') na een van zijn doelpunten.

Dit schrijft De Telegraaf. In de achtste finales van de Champions League verloor Juventus de uitwedstrijd tegen Atlético met 2-0. Deze nederlaag werd in Turijn goedgemaakt, dankzij een hattrick van Ronaldo (3-0).

De Portugees provoceerde bij het juichen Atlético-coach Diego Simeone, door zijn 'cojones'-gebaar uit de heenwedstrijd te imiteren. De UEFA was niet gecharmeerd van het gebaar van Simeone, die wilde laten zien dat zijn ploeg over 'ballen beschikt', en gaf de coach een boete van 20.000 euro.

Ronaldo moet daarom ook rekening houden met zo'n straf. Een schorsing zou ook natuurlijk een mogelijkheid kunnen zijn en dat zou betekenen dat hij dan een wedstrijd tegen Ajax moet missen. Maar dat laatste is misschien meer wishfull thinking dan de realiteit.