Ajax

Kale en Kokkie wisten niet wat ze zagen tegen AZ: 'Echt bagger'

18 maart 2019, 17.44 uur · Aangepast 18 maart 2019, 18.41 uur

Jarno Grob/AT5
Jarno Grob/AT5

Ajax-fans Kale & Kokkie snappen niks van hun club. Een paar weken geleden was het nog hosanna tegen Real Madrid, maar gistermiddag verspeelde de ploeg van Ten Hag dure punten in de race om het kampioenschap.

Het is de twee onduidelijk waarom Ajax zich niet kon opladen om koste wat het kost te winnen van de Alkmaarders en over twee weken de koppositie van PSV over te nemen, thuis in de Arena.

'De enige stabiele factor bij Ajax zijn momenteel de fans die dag in dag uit hun club steunen waar ze ook gaan', zegt Kokkie met een nors gezicht. Onana, De Ligt en Tagliafico krijgen van de twee nog een voldoende, maar de rest vonden ze ver ondermaats. Voor zover Kale het kan inschatten ligt het aan vermoeidheid. 'Het was dramatisch zoals ze gisteren stonden te spelen, ze hadden geen enkele aanspraak op de overwinning'.

Tijdens de opnames komt Joël Veltman het terrein van de Toekomst opgereden. Hij stopt even bij Kale & Kokkie. 'Naar jou waren we op zoek, als Mazraoui geschorst is tegen Juventus-thuis, vinden wij dat jij in de basis moet starten. Geef het nummer van Ten Hag, dan regel ik het wel', zegt Kokkie tegen de rechtsback.