Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Marktkooplui Albert Cuyp geschrokken na steekpartij: 'Het is een tragedie'

18 maart 2019, 17.15 uur · Aangepast 18 maart 2019, 21.57 uur

De schrik zit er nog goed in bij de marktkooplui op de Albert Cuypmarkt. Afgelopen zaterdag werden daar een meubelverkoper en zijn zoon neergestoken na een ruzie met een andere verkoper.

De meubelverkoper en zijn zoon werden op klaarlichte dag neergestoken door de marktkoopman van de naastgelegen kraam. De markt was op dat moment in volle gang. Veel andere verkopers zijn dan ook geschrokken. 'Het is een tragedie. Dit had ik echt never nooit verwacht', zegt een van de marktkooplui.

Lees ook: Steekpartij Albert Cuypmarkt lijkt ruzie om marktkraam

Naar verluidt hadden de eigenaren van de twee winkels ruzie over de plek op straat waar zij hun marktkramen stallen. Er zouden al langer spanningen tussen de twee ondernemers zijn, die zaterdag zouden zijn geëscaleerd. Een marktkoopvrouw zegt daarover: 'Dit is iets wat al een heel lange geschiedenis heeft. Het is nu geëxplodeerd en dit verhaal kent alleen maar verliezers.'

Lees ook: Getuige Albert Cuyp greep in bij steekpartij: 'Winkelier ging compleet door het lint'

Gemeenteambtenaren kwamen vandaag naar de markt om met geschrokken buurtbewoners te praten. Ook de leden van de ondernemersraad van de markt lieten van zich horen. De voorzitter van de raad, Frank Langereis, zegt: 'We zijn wakker geschud en gaan meteen actie ondernemen, zodat dit soort dingen niet vaker gebeuren.' Om wat voor acties het gaat, is nog niet bekend.